Reteta suc de primavara, by Carmen Bruma
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 buc. de mere golden |
• 6 buc. de capsune |
• ½ buc. de castravete |
• coriandru |
Mod de preparare
In fruntea listei substantelor nutritive continute in castravete se afla cucurbitacina, lignanii si flavonoidele. Aceste trei tipuri de fitonutrienti care se regasesc in castraveti ne ofera beneficii importante, in special antioxidante si antiinflamatorii. Capsunile reprezinta o buna sursa de vitamina B5, B6, C, K, mangan, potasiu, fibre alimentare acid folic, fitonutrienti si antioxidanti, care ajuta impotriva radicalilor liberi. Capsunele sunt recomandate pentru re-mineralizarea organismului, fluidizarea si purificarea sangelui. Consumul de capsune favorizeaza tranzitul intestinal, ajuta in cresterea diurezei si tonifierea corpului. Acidul salicilic din capsune este benefic pentru cei care sufera de guta, reumatici si artritici.