Reteta - Budinca de chia cu lapte de migdale, by Carmen Bruma
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
10m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Lapte de migdale - 150 ml (preparat in casa cu 50 gr. migdale si 250 ml apa plata) |
• Seminte de chia - 2 linguri |
• Scortisoara - un sfert de lingurita |
• Miere - 1 - 2 lingurite |
Descriere
Cu storcatorul prin presare la rece Kuvings B6000PLUS faci mai mult decat sucuri naturale si smoothieuri. Poti prepara o budinca delicioasa in doar cateva miscari, iar tehnologia de stoarcere lenta prin presare la rece te va ajuta sa beneficiezi de maximul de vitamine si nutrienti din ingrediente.
Iata o reteta deliciosa , rapida si energizanta de mic dejun, budinca de chia cu lapte de migdale. Puteti cumpara laptele de migdale din supermarket dar varianta cea mai sanatoasa si sigura este sa vi-l preparati singuri. Se prepara foarte usor cu ajutorul storcatorului Kuvings prin presare la rece. Se consuma dimineata, imediat dupa preparare si va asigura energia pentru o mare parte din zi. Semintele de chia sunt extrem de versatile, au rol protector si sunt o sursa incredibila de energie. Incearca budinca de chia cu lapte de migdale si bucura-te de o gustare delicioasa!
Iata o reteta deliciosa , rapida si energizanta de mic dejun, budinca de chia cu lapte de migdale. Puteti cumpara laptele de migdale din supermarket dar varianta cea mai sanatoasa si sigura este sa vi-l preparati singuri. Se prepara foarte usor cu ajutorul storcatorului Kuvings prin presare la rece. Se consuma dimineata, imediat dupa preparare si va asigura energia pentru o mare parte din zi. Semintele de chia sunt extrem de versatile, au rol protector si sunt o sursa incredibila de energie. Incearca budinca de chia cu lapte de migdale si bucura-te de o gustare delicioasa!
Mod de preparare
• Pentru a prepara laptele de migdale se echipeaza storcatorul prin presare la rece Kuvings B6000Plus cu sita pentru suc
• Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in storcatorul prin presare la rece, alternand cu apa plata
• Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2 - 3 ori, adaugandu-se in continuare apa
• Se toarna laptele de migdale intr-un bol si se adauga semintele de chia. Laptele va iesi destul de gras si nu este nevoie sa fie strecurat ca atunci cand se prepara la blender
• Asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa dupa care puneti scortisoara, mierea si amestecati.
• Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in storcatorul prin presare la rece, alternand cu apa plata
• Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2 - 3 ori, adaugandu-se in continuare apa
• Se toarna laptele de migdale intr-un bol si se adauga semintele de chia. Laptele va iesi destul de gras si nu este nevoie sa fie strecurat ca atunci cand se prepara la blender
• Asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa dupa care puneti scortisoara, mierea si amestecati.