Reteta - Mic dejun bogat in fibre, made by Carmen Bruma
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Lapte de migdale – 300 gr. |
• Fulgi de ovaz – 2 linguri |
• Seminte de chia – 1 lingura |
• Prune uscate – 10 buc. taiate marunt |
• Scortisoara – dupa gust |
• Ciocolata 80% cacao – 1 lingurita ciocolata rasa |
Descriere
Cel mai bun storcator de fructe si legume stie exact de ce tehnologie ai nevoie si cum sa iti depaseasca asteptarile. Noul storcator prin presare la rece cu ax melcat Kuvings B6000PLUS este tot ce ai nevoie! Obtii sucuri omogene din fructe, legume si frunzele acestora intr-un mod usor si rapid!
Prepara un mic dejun 100% natural si gustos, bogat in fibre: descopera reteta noastra!
Prepara un mic dejun 100% natural si gustos, bogat in fibre: descopera reteta noastra!
Mod de preparare
• Puteti cumpara lapte de migdale sau puteti sa-l preparati acasa cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings B6000Plus.
• Pentru 300 ml lapte de migdale folositi 80 - 100 gr. migdale si 400 ml apa plata. Lasati migdalele la inmuiat cateva ore.
• Echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc.
• Adaugati migdale usor in storcator, alternand cu apa plata. Laptele va iesi destul de gras si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat, ca atunci cand preparati laptele la blender.
• Dupa ce laptele e gata, turnati-l intr-un bol, adaugati fulgii de ovaz, semintele de chia, prunele taiate cubulete, scortisoara si ciocolata neagra, iar apoi asteptati pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa, de budinca.
Sfaturi utile:
Pe langa mesele regulate, alimentatia echilibrata, hidratarea corecta si controlul stresului este important sa consumam zilnic 30 - 35 gr. de fibre solubile si insolubile, mai precis legume, fructe, leguminoase, cereale integrale si seminte. Fibrele nu contin calorii, insa nici substante nutritive. Ele sunt de ajutor atunci cand doriti sa slabiti. Actioneaza ca un burete care absoarbe apa, confera o stare de satietate si combate constipatia.
Totusi, prea multe fibre insolubile (din cereale integrale, tijele, frunzele si radacinile plantelor) sunt agresive pentru intestinele sensibile ale copiilor si grabesc digestia, astfel incat calciul si fierul nu au suficient timp sa se absoarba.
• Pentru 300 ml lapte de migdale folositi 80 - 100 gr. migdale si 400 ml apa plata. Lasati migdalele la inmuiat cateva ore.
• Echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc.
• Adaugati migdale usor in storcator, alternand cu apa plata. Laptele va iesi destul de gras si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat, ca atunci cand preparati laptele la blender.
• Dupa ce laptele e gata, turnati-l intr-un bol, adaugati fulgii de ovaz, semintele de chia, prunele taiate cubulete, scortisoara si ciocolata neagra, iar apoi asteptati pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa, de budinca.
Sfaturi utile:
Pe langa mesele regulate, alimentatia echilibrata, hidratarea corecta si controlul stresului este important sa consumam zilnic 30 - 35 gr. de fibre solubile si insolubile, mai precis legume, fructe, leguminoase, cereale integrale si seminte. Fibrele nu contin calorii, insa nici substante nutritive. Ele sunt de ajutor atunci cand doriti sa slabiti. Actioneaza ca un burete care absoarbe apa, confera o stare de satietate si combate constipatia.
Totusi, prea multe fibre insolubile (din cereale integrale, tijele, frunzele si radacinile plantelor) sunt agresive pentru intestinele sensibile ale copiilor si grabesc digestia, astfel incat calciul si fierul nu au suficient timp sa se absoarba.