Reteta lapte de migdale, made by raw chef Ligia Pop
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Migdale - 200 gr. |
• Apa filtrata - 2 L |
• Miere raw - 2 linguri |
• Pudra de vanilie raw - 10 gr. |
Mod de preparare
- Migdalele se lasa la inmuiat timp de 5 - 6 ore, dupa care se arunca apa si se spala sub jet de apa proaspata. Migdalele si cei 2 litri de apa filtrata se adauga pe rand in storcatorul prin presare la rece Kuvings B6000S, alternand 1 - 2 linguri de migdale cu 100 ml de apa.Pe masura ce migdalele se macina, trebuie sa introducem si apa sufiecienta, fiindca pulpa de migdale iese rapid. Pulpa eliminata se mai poate refolosi, adaugandu-se in continuare apa in plus. Laptele va iesi destul de gras si nu foarte diluat.
- In cana vom avea un lapte de migdale, clar fara pulpa, si nu vom avea nevoie de punga de strecurat, ca atunci cand pregatim laptele in blender. Adaugam mierea si vanilia, amestecand bine. Odata terminat de facut laptele, storcatorul este foarte usor de curatat.
Se recomanda consumarea imediata sau se poate pastra timp de 1 zi in frigider, intr-o sticla ceramica cu capac. Nu este recomandata pastrarea laptelui mai mult timp, intrucat s-ar putea sa prinda miros si sa isi modifice calitatile nutritionale.
Beneficii
Nucile, in general, au un beneficiu nemasurat in pastrarea sanatatii inimii si de aceea trebuie sa le oferim atentia meritata. Migdalele, in special, au un continut mare calciu si de magneziu, vitamina E si antioxidanti, avand capacitate ridicata de a lupta impotriva cancerului. E bine de stiut ca pe langa aceste beneficii, 12 migdale/zi scad vizibil colesterolul.
Savurati cu placere!