Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Mic dejun energizant, fara gluten si lactoza, by Carmen Bruma

Reteta - Mic dejun energizant, fara gluten si lactoza, by Carmen Bruma
Reteta - Mic dejun energizant, fara gluten si lactoza, by Carmen Bruma

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

10m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Quinoa fiarta – 3 linguri
• Lapte de migdale – 200 ml
• Seminte de chia – 2 linguri
• Sirop de agave – 2 lingurite
• Scortisoara – 2 lingurite
• Fulgi de cocos – 3 lingurite
• Cacao – ½ lingurita

Descriere

Cel mai bun storcator de fructe si legume sare in ajutorul tau ori de cate ori ai nevoie. De exemplu, cu storcatorul prin presare la rece Kuvings B6000PLUS te bucuri de sistemul de stoarcere lenta ce asigura pastrarea vitaminelor si a mineralelor intacte.

Prepara si tu simplu si usor un mic dejun energizant, fara gluten si lactoza cu ingrediente naturale, bogate in vitaminele si nutrientii de care organismul tau are nevoie.

Mod de preparare

• Boabele de quinoa se lasa in apa cateva ore sau o noapte si se fierb asemanator cu orezul (1 parte boabe, 3 parti apa)
• Laptele de migdale se cumpara la cutie, dar cea mai sigura si gustoasa varianta este sa vi-l preparati singuri
• Pentru a prepara laptele de migdale, se echipeaza storcatorul prin presare la rece Kuvings B6000Plus cu sita pentru suc
• Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, alternand cu apa plata; pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2 - 3 ori, adaugandu-se in continuare apa; laptele va iesi destul de gras si nu va fi nevoie de punga pentru strecurat, ca atunci cand faceti laptele la blender
• Se toarna laptele de migdale intr-un bol si se adauga semintele de chia, apoi asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa
• Adaugati quinoa, scortisoara, siropul de agave, fulgii de cocos si amestecati
• Presarati cacao pe deasupra si bucurati-va de un mic dejun energizant, gustos si satios.

Sfaturi utile:
Din ce in ce mai multe persoane sufera de intoleranta la gluten sau lactoza. Statisticile arata ca aproximativ 70% din populatia globului sufera de intoleranta la lactoza iar incidenta intolerantei la gluten este de 1 la 100 de oameni. Din pacate tratamentul nu consta (deocamdata) intr-un vaccin sau o pastila miraculoasa, ci in excluderea glutenului sau/si lactozei din alimentatie, varianta mai greu de realizat din cauza ca exista o gramada de produse carora le sunt adaugate aceste doua elemente. De exemplu, unele medicamente contin lactoza, unele condimente sau sortimente de branza contin gluten. Aceasta varianta de mic dejun gustos si energizant este potrivita pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten si/sau lactoza sau cele care tin post sau sunt vegetariene.