Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Mic dejun ideal pentru vara, by Carmen Bruma

Reteta - Mic dejun ideal pentru vara, by Carmen Bruma
Reteta - Mic dejun ideal pentru vara, by Carmen Bruma

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Lapte de migdale - 200 gr.
• Fulgi de mei - 3 - 4 linguri
• Prune uscate sau curmale - 3 - 4 buc.
• Seminte de canepa si seminte de chia - cate 2 lingurite
• Scortisoara - un varf de lingurita

Descriere

Cu noul storcator prin presare la rece si ax melcat Kuvings B6000PR te bucuri de maximul de vitamine din fructe si legume si nu pierzi nimic din fruct!

Iata o reteta usor de pregatit, grozava pentru un mic dejun sanatos si gustos. Incearca reteta noastra si descopera cat de simplu este sa ai grija de sanatatea ta alaturi de Kuvings!

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings B6000PR cu sita pentru suc
• pentru cei 200 ml de lapte de migdale se introduc migdalele (lasate la inmuiat cateva ore) in storcatorul prin presare la rece Kuvings, alternand cu cei 300 ml apa plata; pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2 - 3 ori sau se poate folosi pentru blat de prajituri, de exemplu. Laptele va fi destul de consistent si nu veti avea nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand folosi un blender obisnuit
• dupa ce aveti gata laptele il puneti intr-un bol si adaugati fulgii de mei, prunele taiate cubulete si scortisoara
• asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa si il puteti servi linistiti
• de preferat sa il consumati dimineata, in zilele epuizante de vara.
Sfaturi utile:
Aceasta varianta de mic dejun este energizanta, hidratanta si usor de digerat, ideala pentru zilele de vara in care va simtiti obositi sau fara putere. Pentru ca este folosit laptele de migdale, acesta poate fi consumat de oricine, inclusiv de vegetarieni, de cei care tin post sau de cei care sufera de intoleranta la gluten.
Pe langa beneficiile pentru starea noastra de spirit, acest mic dejun ne ajuta in a combate o alta problema care apare vara: eliminarea apei si implicit a sarurilor minerale. Trebuie sa fiti atenti la alimentatia din timpul verii si este foarte important ca in meniul zilnic sa fie prezente toate grupele de alimente.