Reteta suc antioxidant din fructe de padure, by Carmen Bruma
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 300 g afine si mure (sau coacaze negre) amestecate proaspete iar iarna congelate si lasate la temperatura camerei sa se dezghete un pic |
• 100g pepene galben |
• 2 piersici |
• 1 morcov |
Mod de preparare
- Se spala ingredientele si se pregatesc,
- Se echipeaza storcatorul prin presare la rece Kuvings C9500 PR cu sita de suc si se porneste
- Se introduc pe rand toate ingredientele in storcator, lasand capacul vasului de colectare inchis, astfel incat toate ingredientele sa se amestece omogen
- Se toarna sucul rezultat intr-un pahar si se bea imediat sau intr-un timp cat mai scurt pentru a beneficia de calitatile lui!
Fie ca vorbim de zmeura, fragi, mure, coacaze, afine ori alte fructe de acest gen, exista cateva beneficii majore fata de fructele clasice, pe care le gasim tot timpul anului prin magazine (mere, citrice, banane etc.). Fructele de padure sunt, teoretic, MAI CURATE SI MAI HRANITOARE decat variantele “de plastic”, importate de peste mari si tari, coapte pe vapor sau in depozite, tratate cu nenumarate substante toxice.Un alt avantaj ar fi ca NU INGRASA, ba chiar sunt de ajutor atunci cand vrei sa scapi de cateva kilograme. Au putine calorii si contin cetonele (ketone), compusi naturali responsabili pentru aroma specifica a fructelor de padure. Aceste substante stimuleaza metabolismul si potrivit cercetatorilor au aproximativ aceeasi actiune pe care o are capsaicina (substanta naturala care se gaseste in ardeiul iute).Fructele de padure reduc si echilibreaza nivelul insulinei in corp, dupa fiecare masa, prevenind astfel formarea depozitelor de grasime.
Timpul recomandat de conservare prin acest tip de congelare este de maxim 6-8 luni, la -18 grade C. Pepenele galben isi pastreaza calitatile prin congelare pentru maxim 3 luni, la -18 grade C.
Carmen Bruma
Fii primul care lasa un comentariu!